Добре дошли в Тревненските къщи

Еко комплекс в балкана

Данни

ID: 379
Нас. място: град Трявна
Разстояние: 20 км. от град Трявна
Спални: 8 бр.
Площ: 449 кв. м.
Двор: 1294 кв. м.
Цена: 388 000 лв. (€198 381)
За контакти: 0889 62 82 92

Описание

        I  Двуетажна  къща във възрожденски стил с дворно място.

     Площта на имота е 1294 кв.м.Има две масивни сгради, едната от които е къща за живеене и за гости, а другата е селскостопанска постройка, представляваща плевня. Къщата е с РЗП 123 кв.м.на етаж, двуетажна, изцяло реновирана и модернизирана. Изградена е върху автентичните си основи, датиращи от 1928г., като е запазен стила и духа на епохата. При ремонта е поставена 4 -камерна PVC дограма, външна изолация от 3см фибран. Външно къщата е облицована с камък- първия етаж  и с дървена ламперия - втория.Изцяло е подновена покривната конструкция и керемидите,поставени са нови улуци. Подовите настилки са от гранитогрес, а в спалните - дюшемета. Банята и тоалетната са новоизградени в модерен стил, облицовани с теракот и фаянс, душ-кабина, газов бойлер. Монтирано е парно отопление в цялата къща, с мощност 35 KW, осигурен е дизелов агрегат с 10 KW мощност.
     Домът разполага с голяма всекидневна-механа, кухненски бокс, камина. На първия етаж има още: съвременна баня, тоалетна, хол и спалня. Вторият етаж е с три спални, антре и килер. Легловата база  е за 18 човека. Къщата е изцяло обзаведена, разполага с всички необходими мебели, ел.уреди, домакинска посуда и удобства.
     На входа е построена 30 кв.м.остъклена лятна кухня/зимна градина, разполагаща с барбекю, мивка, кухненско обзавеждане и места за настаняване на минимум 20 човека.
     Втората  постройка е селскостопанска, двуетажна,с площ от 103 кв.м. на етаж. На първия етаж са изградени складове за дърва за парното и камината, самостоятелно помещение за дизеловия агрегат. Вторият етаж се използва като складово помещение за машини, инструменти, инвентар. То е с 2 големи дървени врати. Покривът е ремонтиран и обновен.

         Дворът на къщата е просторен с площ от 1000 кв.м., терасиран и оформен с каменни пътеки, тревни площи, аранжиран с цветя, храсти  и дървета от специалисти. В най-високата точка на двора-по диагонал на къщата е изградено външно барбекю с пещ и тераса за гости с площ от 30 кв.м. Целият имот е заобиколен от 2м. висок каменен зид . Входната врата се състои от три части ,с изграден навес-малка входна, пешеходна врата и голяма, двукрилна врата с размери 6 х 3 метра.

Екстри

Разположението на имота е в централната, най-висока част на местността (1000м.над.височ.). От двора и прозорците се разкрива прекрасна гледка към билата на балкана. Съчетанието на красота, спокойствие и уют е уникално! Имотът е чудесно семейно убежище от градския шум и ежедневния стрес. Също така би могъл да се използва като къща за приятели и гости, приятно място за почивка, празници, уикенди. Спокойствието на планината  осигурява тази възможност.

Мнения

Направи запитване